Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kornfeil brněnskou "bednu" nezopakoval, v Rakousku skončil třináctý

Jakub Kornfeil skončil po fantastickém třetím místě v Brně ve Velké ceně Rakouska třináctý. Do cíle závodu ve Spielbergu dojel na stejné pozici, z níž odstartoval. Jedenáctý letošní podnik třídy Moto3 vyhrál Ital Marco Bezzecchi a zvýšil svůj náskok v čele mistrovství světa. Ve třídě MotoGP dominoval Jorge Lorenzo před lídrem šampionátu Marcem Márquezem, jednadvacátý Karel Abraham nebodoval.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kornfeil před týdnem na Masarykově okruhu prožil parádní víkend. V kvalifikaci si vyjel poprvé pole position a v závodu pak díky "bronzu" dobyl počtvrté v kariéře stupně vítězů. Na Red Bull Ringu se mu tolik nedařilo a dojel si pro tři body. V hodnocení šampionátu klesl o jednu příčku na sedmou.

"Rozhodně nejsem spokojený," uvedl pětadvacetiletý rodák z Kyjova. Po startu se rychle propracoval na konec první desítky, pak byl jedenáctý, a když se v závěru chystal na další stíhací jízdu, jeho snahu zmařil incident ve skupince jezdců v nájezdu do posledního kola.

"Stálo hodně úsilí, abychom se dotáhli nejdřív na (Arona) Caneta a pak na kluky, co bojovali o sedmičku. Na poslední kolo jsem byl připravený. Rvát se o Top ten byl v daný moment hlavní cíl, jenže v nájezdu do posledního kola jsem musel mimo stopu. To mě v průjezdu prvním sektorem stálo asi jeden a půl vteřiny a to je ztráta, která se během jednoho kola nedá stáhnout," uvedl Kornfeil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil obsadil ve VC Rakouska třinácté místo

Jeho týmový kolega Bezzecchi vybojoval triumf pro domácí značku KTM a v pořadí MS vede o 12 bodů před španělským hrdinou Jorgem Martínem, který dnes vybojoval třetí místo jen pár dnů po operaci zlomené ruky z brněnské Velké ceny. Mezi Bezzecchiho a Martína se vklínil díky skvělému finiši jiný Ital Enea Bastianini.

Lorenzo lepší Marquéze

V MotoGP uhájil Lorenzo v cíli první příčku před Márquezem a zasloužil se o to, že i třetímu závodu ve Spielbergu kraloval stroj Ducati. Márquez nicméně vede šampionát už o 59 bodů před italskou legendou Valentinem Rossim, jenž po nevydařené kvalifikaci a startu až z páté řady skončil šestý. Abraham k dosavadním čtyřem bodům další nepřidal.

Závod Moto2 nabídl napínavou bitvu nejlepších dvou jezdců seriálu. Ital Francesco Bagnaia v poslední zatáčce předjel Miguela Oliveiru a o tři body se před portugalského rivala dostal do čela MS. Šampionát bude pokračovat za dva týdny na okruhu v Silverstonu.

Velká cena Rakouska, závod mistrovství světa silničních motocyklů ve Spielbergu:

Moto3: 1. Bezzecchi (It./KTM) 37:13,198, 2. Bastianini (It./Honda) -0,473, 3. Martín (Šp./Honda) -0,544, 4. Arenas (Šp./KTM) -1,373, 5. Dalla Porta (It./Honda) -1,421, 6. Masiá (Šp./KTM) -1,519, ...13. Kornfeil (ČR/KTM) -9,671.

Průběžné pořadí MS (po 11 z 19 závodů): 1. Bezzecchi 158, 2. Martín 146, 3. Di Giannantonio (It./Honda) 121, 4. Canet (Šp./Honda) 118, 5. Bastianini 117, 6. Rodrigo (Arg./KTM) 84, 7. Kornfeil 80.

Moto2: 1. Bagnaia (It./Kalex) 37:45,914, 2. Oliveira (Portug./KTM) -0,264, 3. Marini -5,953, 4. Pasini (oba It./Kalex) -6,114, 5. Navarro (Šp./Kalex) -8,554, 6. Binder (JAR/KTM) -8,944.

Průběžné pořadí MS (po 11 z 19 závodů): 1. Bagnaia 189, 2. Oliveira 186, 3. Á. Márquez (Šp./Kalex) 113, 4. Binder 111, 4. Baldassarri (It./Kalex) 106, 6. Mir (Šp./Kalex) 103.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články