Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Legenda skončí. Dani Pedrosa oznámil, že jede poslední sezonu

Kariéra jednoho z nejúspěšnějších závodníků historie se blíží ke konci. Španěl Dani Pedrosa si zapíše v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů 18 sezon a na konci letošní se s nejprestižnějším motocyklovým kolotočem rozloučí. Dvaatřicetiletý jezdec přední stáje Repsol Honda Team ukončil veškeré spekulace o budoucnosti a rozhodnutí sdělil na tiskové konferenci před německou Grand Prix v Sachsenringu.

Dani Pedrosa v Assenu
zdroj: ČTK/EFE autor: Andreu Dalmau

"Příští rok šampionát už nepojedu, protože ukončím kariéru v MotoGP. Je to těžké rozhodnutí, nad nímž jsem dlouho přemýšlel, jelikož jde o sport, který miluji," prohlásil Pedrosa, jenž letos v šampionátu zaujímá dvanácté místo se ziskem 41 bodů. 

Spekulovalo se, že v příští sezoně sice opustí přední tým Repsol Honda, ale přesune se do nové stáje Yamahy. "Přestože jsem měl dobré nabídky dál jezdit v seriálu, necítím, že žiju závoděním s takovou intenzitou jako dřív. Teď mám v životě jiné priority," řekl zkušený jezdec, který třikrát ovládl celkové pořadí šampionátu. Dvakrát v kubatuře 250 ccm a jednou ve 150 ccm.

Oblíbený Španěl v nejsilnější kubatuře MotoGP skončil v celkovém pořadí třikrát druhý a třikrát třetí. Zaznamenal celkem 54 vítězných Velkých cen. "Jsem za tuto zkušenost vděčný. Život se závoděním byl skvělý. Jezdil jsem za výborný tým a dokázal víc, než jsem čekal. Jsem pyšný na to, co jsem v tomto sportu dokázal. Splnil se mi dětský sen," dodal Pedrosa. 

Zdroj
ČT sport, MotoGP.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články