Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Plochodrážník Kůs se vrací k závodům, na domácí GP bude připraven

Praha - Plochodrážník Matěj Kůs bude po březnovém zranění nohy připravený zasáhnout jako náhradník do domácí Grand Prix, která se pojede v sobotu 10. června v Praze. Sedmadvacetiletý jezdec se již vrátil na ovály, i když hrozilo, že v této sezoně závodit nebude. V březnu se totiž zranil během tréninku v polském Gniezně, když si po kontaktu s jiným jezdcem způsobil zlomeninu nártní kůstky. Po operaci má teď Kůs v noze šroub.

Je nám líto, video expirovalo.
Plochodrážní GP v Praze pojede na divokou kartu opět Milík

Druhý náhradník pražské Grand Prix vedle Josefa France již minulý týden trénoval na pražské Markétě, kde se tradičně pojede i závod seriálu Grand Prix, a také v Liberci.

"Tento týden ve čtvrtek budu trénovat v Pardubicích a zjistím, jak na tom noha je při zátěži. Povolení od doktora k závodění mám, určitě bych chtěl stihnout Abensberg, kde se v pondělí 5. června pojede kvalifikační závod na Grand Prix pro rok 2018. A když vše půjde dobře, dva dny nato budu na extralize ve Slaném," uvedl Kůs.

Naposledy zasáhl jako náhradník do závodu mistrovství světa v Praze před dvěma lety. Třikrát po sobě ho v letech 2009 až 2011 jel také na divokou kartu, která pro letošek připadla znovu Václavu Milíkovi. Nejlepším Kůsovým výsledkem je 13. příčka z roku 2011.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články