Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sezona superbiků odstartovala výhrou Rey, Ježek dojel 18.

Melbourne ‒ V Austrálii začalo mistrovství světa superbiků. Ani po odchodu Karla Abrahama zpět do třídy MotoGP není bez českého zastoupení. Ondřej Ježek si ale ve svém prvním závodě body nepřipsal, když dojel na 18. místě. Zvítězil Jonathan Rea, který tak vyrazil za třetím titulem mistra světa v řadě, před Chazem Daviesem a vicemistrem světa Tomem Sykesem. I další dvě místa obsadili Britové.

Je nám líto, video expirovalo.
Ježek na úvod šampionátu superbiků skončil 18.

Ježek se do kategorie superbiků přesunul ze šampionátu supersportů, v MS tak zůstává česká stopa i po odchodu Karla Abrahama zpět do MotoGP. Sedmadvacetiletý jezdec týmu Grillini Racing Kawasaki se v Austrálii při testování potýkal s nastavením podvozku, které nakonec nebylo ideální ani pro závod.

"Bohužel jsme vinou nedostatku testování nestihli vyzkoušet motorku na delší vzdálenost. To byl prakticky křest ohněm až v závodě a také se to projevilo," uvedl Ježek. Při jednom pokusu o předjetí se navíc nedobrovolně dostal mimo trať a ztratil kontakt se soupeři. "V posledních kolech časy na kolo nebyly tak tragické oproti konkurenci, ale z mé pozice už to bylo spíše jen o sbírání dat pro zítřejší závod," konstatoval Ježek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články