Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Motokrosař Podmol ovládl po roce závod MS, Pilát skončil třetí

Kolín nad Rýnem - Český freestyle motokrosař Libor Podmol opět po roce vyhrál závod mistrovství světa. Světový šampion z roku 2010 byl nejlepší v Kolíně nad Rýnem, kde se dařilo i třetímu Petru Pilátovi. Druhý byl Rob Adelberg z Rakouska. Lídr průběžného pořadí a vítěz všech letošních závodů Španěl Maikel Melero se zranil při tréninku a do hlavních jízd nenastoupil.

Freestyle motokrosař Libor Podmol
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

"Byl to závod plný chyb a překvapení. Jsem neskutečně rád, že jsem mohl v německé hale slyšet českou hymnu," uvedl Podmol, který na triumf v závodu MS dosáhl rok po čínském Šen-čenu. Radoval se i přesto, že udělal při finálové jízdě chybu, když s motocyklem spadl bokem na hlínu během nového triku.

"Při dopadu mi podklouzlo kolo. Naštěstí jsem motorku dokázal udržet při chodu a mohl se vrátit do jízdy," popsal Podmol. Bodovou ztrátu z pádu vymazal závěrečným trikem za dvojnásobek bodů. Jako jediný předvedl bodyvarialový trik Volt, při kterém se ve vzduchu pustí řídítek a provede otočku. Nakonec vyhrál s náskokem 20 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým freestyle motokrosařům se v Kolíně nad Rýnem dařilo

"Jsem velmi šťastný, jak to dopadlo. Během letní přestávky všichni trénovali jako blázni, je skvělé, že jsem teď dokázal urvat vítězství," pochvaloval si motokrosař, který se v Kolíně nad Rýnem zúčastnil i vloženého závodu ve skoku do výšky.

V disciplíně, v níž triumfoval na prestižních X-Games v Austinu, se dostal do finále. To vyhrál Ital Massimo Bianconcini. "Po patnáctiminutové bitvě jsem začal pociťovat, jak mi dochází energie, kterou budu potřebovat ve finále freestylu. Dostali jsme se k výšce 10 metrů, a tak trochu takticky jsem nechal Itala vyhrát," řekl Podmol.

Po delší době se na stupních vítězů v závodu MS objevil i Pilát, který na začátku sezony skončil čtyřikrát pátý. Páté místo mu patří též průběžně. Podmol úvod seriálu vynechal a je šestý. V sobotu 19. listopadu se představí na FMX Gladiator Games v pražské O2 areně. Na tradiční akci chce pokřtít vlastní knihu - Deník Libora Podmola. Seriál MS bude pokračovat v sobotu v lotyšské Rize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články