Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kornfeil si v deštivé kvalifikaci na Silverstonu zajistil 15. místo

Silverstone (Velká Británie) - Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil vyrazí do nedělní Velké ceny Velké Británie v kategorii Moto3 za obhajobou loňského druhého místa z páté řady. V náročné kvalifikaci, kterou na okruhu v Silverstonu provázel téměř po celou dobu déšť, skončil patnáctý.

Kornfeil, jenž vloni v Silverstonu vystoupil poprvé v kariéře na stupně vítězů, se v úvodu kvalifikace pohyboval mezi nejrychlejší pěticí a v polovině mu patřilo třetí místo, na rozdíl od soupeřů se už ale v sílícím dešti nezlepšil.

"V mokré kvalifikaci jsme našli dobré nastavení, takže pokud bude zítra pršet, určitě to může být dobré," uvedl Kornfeil, jenž litoval jen toho, že šanci na překonání času v době přechodného zlepšení počasí promeškal při zastávce v boxech. "Důležité ale je, že tady na vodě dokážu jet rychle, a proto se na zítřejší závod moc těším," řekl.

První pole position v kariéře si na mokrém povrchu zajistil Ital Francesco Bagnaia, jenž by měl od příští sezony přejít do vyšší kategorie Moto2. V první řadě na startu ho doplní krajan Enea Bastianini a poprvé v kariéře i nováček Bo Bendsneyder z Nizozemska.

V královské kubatuře MotoGP si před domácím publikem vyjel teprve třetí pole position v kariéře Cal Crutchlow a potvrdil formu na mokré trati z předchozího premiérového triumfu v Brně. V Moto2 kraloval rovněž britský jezdec, z prvního místa odstartuje Sam Lowes.

Kvalifikace na Velkou cenu Británie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Silverstonu:

Moto3: 1. Bagnaia (It./Mahindra) 2:33,642, 2. Bastianini (It./Honda) -0,106, 3. Bendsneyder (Niz./KTM) -0,352, ...15. Kornfeil (ČR/Honda) -1,527.

Moto2: 1. Lowes (Brit./Kalex) 2:26,740, 2. Zarco (Fr./Kalex) -0,399, 3. Folger (Něm./Kalex) -0,762.

MotoGP: 1. Crutchlow (Brit./Honda) 2:19,265, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,998, 3. Viňales (Šp./Suzuki) -1,249.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články