Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Abraham bude jezdit superbiky za Milwaukee BMW

Brno - Závodník Karel Abraham bude v příští sezoně startovat v mistrovství světa superbiků v týmu Milwaukee BMW společně s vítězem britského šampionátu Joshem Brookesem. "Mám radost, že se do světového šampionátu přesouvám s tak kvalitním týmem. Zároveň je to pro mě obrovská výzva. Na hodně tratích, kde se šampionát koná, pojedu poprvé. Každopádně jsem si jistý, že se rychle dokážu dostat do tempa," uvedl dosavadní účastník MS královské kubatury MotoGP.

Australan Brookes závodil v MS superbiků naposledy před devíti roky. Oba budou jezdit na motocyklech BMW S1000RR postavených zkušeným Shaunem Muirem. Tým sponzoruje americká společnost Milwaukee Power Tools, která prodloužila smlouvu na další tři roky. Brookes ještě motocykly BMW nesedlal.

Podporu a technické know-how bude týmu dodávat přímo BMW Motorrad Motorsport. Na motoru a elektronice budou pracovat tovární mechanici, samotný tým bude zodpovědný za vývoj motorky a na starost bude mít zajištění týmu po sportovní a logistické stránce.

"Tovární podpora BMW Motorrad Motorsport je pro nás klíčová. To že od BMW máme k dispozici jejich odborníky, nám hodně pomůže. Na začátku ledna nás čekají první testy a pak zahájení sezony na Phillip Islandu. Nemůžu se dočkat, až se představím před svými domácími fanoušky," poznamenal dvaatřicetiletý Brookes.

Abraham jezdil v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů jedenáct let. Pro změnu se rozhodl i proto, že v posledním roce neměl k dispozici konkurenceschopný motocykl, s kterým by mohl bojovat o bodovaná umístění.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články