Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Abraham končí v MotoGP, v roce 2016 pojede MS superbiků

Praha - Karel Abraham končí v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů a v příštím roce bude startovat ve světovém šampionátu superbiků. Jméno týmu, za který bude jezdit, by měl oficiálně oznámit během týdne. Posledních pět let startoval pětadvacetiletý závodník v královské kategorii MotoGP.

O tom, že Abraham MS silničních motocyklů opustí, se spekulovalo již několik týdnů. Sám jezdec minulý týden potvrdil, že tato varianta je reálná. "Dá se říct, že na stole jsou dvě varianty a bude záležet na podmínkách. Zajímavé jsou obě, superbiky ale pravděpodobnější," uvedl Abraham.

K odchodu z MotoGP se rozhodl i proto, že v posledním roce neměl k dispozici konkurenceschopný motocykl, s kterým by mohl bojovat o bodovaná umístění. I kvůli tomu letos podruhé od roku 2005, kdy do MS vstoupil, nezískal ani bod. Poprvé se mu to stalo hned v premiérové sezoně. Jeho nejlepším výsledkem je vítězství ve Velké ceně Valencie ve třídě Moto2 před pěti lety.

Jasno, že v elitním šampionátu končí, je i díky tomu, že promotér seriálu o víkendu zveřejnil předběžnou startovní listinu na rok 2016, ve které jméno Abrahama i týmu AB Cardion Motoracing chybí. "Bližší informace o dalším angažmá Karla vydáme tento týden," řekl mluvčí týmu Jiří Smetana.

Německý web speedweek.com v polovině října uvedl, že český jezdec bude v šampionátu superbiků hájit barvy týmu Milwaukee Yamaha. To však údajně není přesná informace.

Je nám líto, video expirovalo.
Motocyklista Abraham odchází do šampionátu superbiků
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články