Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ani Kornfeil ani Abraham se v kvalifikaci do elitní desítky nevešli

Jerez (Španělsko) – Letos poprvé mimo elitní desítku skončil v kvalifikaci Moto3 Jakub Kornfeil. Na okruhu v Jerezu zajel jedenáctý čas. Karel Abraham byl v nejsilnější třídě MotoGP šestnáctý a do Velké ceny Španělska odstartuje z šesté řady.

Kornfeil v Jerezu ztratil 1,258 sekundy na nejrychlejšího Australana Jacka Millera, jenž jezdí stejně jako on na KTM. "Chtěl jsem druhou řadu, nanejvýš třetí, protože i z té se toho dá ještě hodně udělat, ale z té mé čtvrté to bude těžké. Problém byl v gumách. V poslední části kvalifikace jsme zvolili zvláštní nastavení, dali dozadu tvrdou a dopředu střední směs, jenže to vůbec nefungovalo. Necítil jsem se na tom dobře a několikrát málem spadnul," řekl Kornfeil serveru iDnes.cz.

Až devětadvacátý čas zaznamenal nováček v třídě Moto3 Karel Hanika, kterého stejně jako v pátečních trénincích zlobil motor jeho KTM a osmnáctiletý Čech tak většinu kvalifikace proseděl v boxech.

Svůj 100. start v mistrovství světa ozdobil kvalifikačním vítězstvím v MotoGP španělský mistr světa Marc Márquez na hondě. V první řadě ho doplní krajané Jorge Lorenzo s yamahou a Dani Pedrosa s hondou.

Abraham, jenž nepostoupil do druhé části kvalifikace pro dvanáct nejrychlejších, byl celkově šestnáctý a odstartuje z šesté řady. "Docela spokojený být můžu, na druhou stranu je škoda, že jsem žádné kolo nezajel úplně dokonale. Vždycky jsem někde něco málo ztratil a to mě stálo pár tisícin," uvedl Abraham. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články