Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brit Woffinden závodil se zlomeninou, ale titul mistra světa si pohlídal

Toruň (Polsko) - V závěrečném závodu šampionátu v Toruni skončil britský jezdec Tai Woffinden šestý a bez potíží udržel první místo v celkové klasifikaci mistrovství světa plochodrážníků. Před dvěma týdny si přitom v předchozí Grand Prix ve Stockholmu zlomil klíční kost a v Polsku závodil s tímto zdravotním handicapem.

Tai Woffinden (v bílé helmě) při finále MS
zdroj: ČTK/PAP autor: TYTUS ZMIJEWSKI

V Toruni nečekaně zvítězil domácí držitel divoké karty Adrian Miedziňski před Američanem Gregem Hancockem a dalším polským jezdcem Jaroslawem Hampelem. Český reprezentant Aleš Dryml nezískal ani bod.

Mistrem světa se třiadvacetiletý Woffinden stal jako první Brit od triumfu Marka Lorama v roce 2000. K celkovému prvenství mu stačila jediná dílčí výhra z dvanácti závodů, v květnu triumfoval v Praze. Klíční kost si přitom před Stockholmem zlomil i v červnovém závodu v Cardiffu.

Před Hampelem vedl Woffinden před závěrečným závodem MS o 16 bodů. K jistotě potřeboval získat šest bodů, což se mu podařilo už v kvalifikačních jízdách. V semifinále pak dojel do cíle na třetím místě a do finále nepostoupil.

Grand Prix Polska v Toruni, závěrečný závod MS na ploché dráze:

1. Miedziňski (Pol.), 2. Hancock (USA), 3. Hampel (Pol.), 4. Iversen (Dán.), ...16. A. Dryml (ČR) 0.

Konečné pořadí MS (po 12 závodech): 1. Woffinden (Brit.) 151, 2. Hampel 142, 3. Iversen 132, 4. Hancock 129, 5. Pedersen (Dán.) 121, 6. Sajfutdinov (Rus.) 114, ...17. A. Dryml 16, 31. Franc (oba ČR) 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články