Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Motokros národů vyhráli Belgičané, Češi byli patnáctí

Teutschenthal (Německo) - Belgičtí motokrosaři vyhráli poprvé od roku 2004 mistrovství světa družstev. V německém Teutschenthalu triumfovali v sestavě Ken de Dycker, Clement Desalle, Jeremy van Hornbeek o tři body před Američany a o další tři před Italy. Česká trojice František Smola, Martin Michek, Filip Neugebauer obsadila patnácté místo.

Belgičané ovládli Motokros národů poprvé od odchodu legendárního Stefana Evertse. S ním v sestavě slavili předchozích pět triumfů v letech 1995, 1997, 1998, 2003 a 2004, v historii týmového šampionátu získali patnáctý titul. V Německu ze tří rozjížděk nevyhráli ani jedinou, ale jejich nejhorším započítaným výsledkem ze šesti bylo osmé místo.

Nejúspěšnějšího jezdce měli v týmu Italové, pro které mistr světa Antonio Cairoli vyhrál dvě ze tří rozjížděk. Zbývající triumf slavil Ken Roczen z celku německých obhájců titulu, domácímu triu to ale stačilo jen na sedmé místo.

Češi o jednu příčku nenapodobili předloňský výsledek z Francie, který si vytkli před závodem jako cíl. Na rozdíl od loňska ale uspěli v sobotní kvalifikaci. O nejlepší výsledek se postaral Smola 21. místem v jízdě kubatur MX1 a Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články