Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Další odložení. Závod F1 v Ázerbájdžánu se také nepojede v termínu

Ani Velká cena Ázerbájdžánu formule 1 se kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Oznámili to dnes pořadatelé, na městském okruhu v Baku se mělo jet 7. června. Je to už osmý odložený či zrušený závod letošního mistrovství světa.

Max Verstappen
zdroj: Reuters autor: Amanda Perobelli

Šampionát měl začít 15. března v Melbourne, Velká cena Austrálie ale byla po pozitivním testu na koronavirus u jednoho z členů stáje McLaren zrušena.

Odloženy pak byly další závody v Bahrajnu (22. března), Vietnamu (5. dubna), Číně (19. dubna), Nizozemsku (3. května) a Španělsku (10. května).

Velká cena Monaka, plánovaná na 24. května, se letos neuskuteční. V ohrožení je podle agentury Reuters i kanadská GP v Montrealu.

Kalendář MS původně obsahoval rekordních 22 závodů. Představitelé F1 doufají, že se alespoň pro některé odložené Velké ceny podaří najít náhradní termíny, a v současnosti počítají s okleštěným programem 15 až 18 závodů.

"Zatím nikdo nemůže říct, kdy se situace zlepší. Ale zlepší se, a jakmile se tak stane, my budeme připravení zase závodit. Jsme rozhodnutí nabídnout fanouškům sezonu 2020," řekl šéf formule 1 Chase Carey.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články