Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V F1 končí další velké jméno, mistr světa Button se rozloučí v Abú Zabí

Abú Zabí - Po Felipe Massovi se chystá opustit svět formule 1 další velké jméno motoristického sportu. Bývalý mistr světa Jenson Button považuje nedělní Velkou cenu Abú Zabí za své poslední představení ve formuli. Ačkoli má britský pilot smlouvu s McLarenem až do roku 2018, se závoděním už dál nepočítá.

Jenson Button
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

McLaren v září oznámil, že šestatřicetiletého Buttona v kokpitu příští rok nahradí belgický nováček Stoffel Vandoorne. Zkušený jezdec si měl dát roční volno, podílet se na vývoji monopostu a tým naznačoval, že by se mohl v roce 2018 vrátit.

Button však nyní řekl, že nic takového nemá v úmyslu. "Čeká mě poslední závod kariéry. Momentálně to vnímám tak, že už po téhle Velké ceně nechci závodit ve formuli. Myslím na tento závod jako na svůj rozlučkový a doufám, že to tak berou i všichni ostatní," uvedl Button.

"Je pravda, že mám kontrakt do roku 2018, ale v té době už jezdit nebudu. Celý ten nápad s kontraktem asi vznikl z toho, že by mi mohla formule 1 chybět a mohl bych mít pocit, že ji potřebuju zpátky v životě. Teď to tak necítím. Ale kdo ví? Za šest, osm měsíců nebo za rok se to může změnit," řekl nejzkušenější jezdec v aktuálním seriálu mistrovství světa.

Button vstoupil do šampionátu v roce 2000 ve Williamsu, poté jezdil za týmy Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn, v jehož barvách získal titul, a od roku 2010 za McLaren. Na kontě má 15 vítězství a 50 umístění na stupních vítězů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články