Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hamilton kraloval v kvalifikaci na Velkou cenu Kanady

Montreal - Kvalifikaci na Velkou cenu Kanady vyhrál úřadující mistr světa formule 1 Brit Lewis Hamilton před kolegou z Mercedesu Nicem Rosbergem a dalším Němcem Sebastianem Vettelem z Ferrari. Vedoucího muže šampionátu Rosberga, na kterého ztrácí na druhém místě 24 bodů, porazil o pouhých 62 tisícin sekundy.  

Hamilton potvrdil, že kvalifikace umí a také že mu sedí montrealský okruh Gillese Villeneuva. Z první pozice na něm bude startovat již popáté v kariéře a má dobrou příležitost navázat na své triumfy z let 2007, 2010, 2012 a 2015. Pro trojnásobného světového šampiona to bylo 53. kvalifikační vítězství v kariéře.

"Vlastně to nebylo nijak skvělé kolo. Nejelo mi to tak jako včera, ale evidentně to stačilo," prohlásil britský pilot, jenž dominoval pátečním tréninkům. "Nezáleží na tom, o kolik jste vepředu, hlavně že tam jste. Ferrari po vylepšeních auta zrychluje, bude to s nimi zajímavý závod."

Rosberg, jenž vyhrál úvodní čtyři závody sezony, ale v posledních dvou se mu nedařilo, se potřinácté za sebou postaví do první řady. V Kanadě ještě nevyhrál, v minulých dvou letech dojel druhý. "Pořád se může stát cokoli. Roli může sehrát počasí a z druhého místa na startu se dá dosáhnout všelicos. Budu to zkoušet a bojovat o vítězství," řekl lídr seriálu.

Za oběma mercedesy budou startovat Vettel a Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu, který ovládl kvalifikaci v minulé Grand Prix v Monaku, kde ho pak o vítězství v závodě připravila chyba mechaniků. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články