Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Schumacherův stav je kritický, ale stabilní

Grenoble - Zdravotní stav legendy formule 1 Michaela Schumachera nadále zůstává kritický, ale je již stabilní. Sedminásobný mistr světa zůstává po nedělní nehodě na lyžích s těžkým zraněním hlavy v umělém spánku.

Michael Schumacher
zdroj: Picture Alliance autor: Jens Büttner

Schumacherova manažerka Sabine Kehmová dnes oznámila, že od úterý se nic nezměnilo. "To je pro tuto chvíli dobrá zpráva. Ale Michaelovo zranění je vážné," uvedla Kehmová před nemocnicí v Grenoblu, kde je čtyřiačtyřicetiletý Němec hospitalizován. "S prognózami musíme být všichni opatrní. Musíme myslet ze dne na den."

Schumacher se v pondělí večer podrobil druhé operaci mozku, po níž se jeho zdravotní stav mírně zlepšil. Lékaři při ní odstranili velký hematom z levé strany jeho hlavy a podařilo se jim snížit tlak v lebce.

Nejúspěšnější pilot v historii formule 1 a vítěz rekordních 91 Velkých cen se vážně zranil v neděli ráno při lyžování v Méribelu. Schumacher, jenž ukončil kariéru v roce 2012, upadl v neupravené části sjezdovky. Uhodil se hlavou o kámen a život mu zachránila přilba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články