Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Schumacher je po nehodě na lyžích v kritickém stavu a leží v komatu

Grenoble (Francie) – Zranění hlavy Michaela Schumachera je vážnější, než se podle prvních informací zdálo. Sedminásobný mistr světa v závodech vozů formule 1 po nehodě na lyžích ve francouzských Alpách se musel podrobit operaci a je v kritickém stavu v komatu v nemocnici v Grenoblu, která o jeho zdravotním stavu informovala.

Michael Schumacher v Praze
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čtyřiačtyřicetiletý Schumacher se v Méribelu ve francouzských Alpách zranil pět dnů před 45. narozeninami. "Při jízdě mimo upravenou sjezdovku podle svých slov narazil do kamene. Měl helmu," uvedl Christophe Gernignon-Lecomte, ředitel areálu v Méribelu.

Po nehodě byl Schumacher při vědomí a komunikoval se záchranáři. Nejprve byl vrtulníkem převezen do nemocnice v Moutiers a poté byl přesunut do Grenoblu. Tam za ním dorazil z Paříže neurochirurg Gérard Saillant, který už Schumachera operoval po nehodě v Silverstone v roce 1999, kdy pilot utrpěl zlomeninu lýtkové a holenní kosti.

Podle francouzských médií krvácel bývalý jezdec stájí Jordan, Benetton, Ferrari a Mercedes do mozku. Údajně už za Schumacherem také přijela jeho manželka Corinna a dvě děti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články