Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Příští sezona F1 vyvrcholí v Abú Zabí

Paříž - V příštím ročníku mistrovství světa formule 1 se pojede stejně jako letos 19 závodů. Na fanoušky ovšem čekají některé změny termínů. Sezona začne jako tradičně březnovou Velkou cenou Austrálie, finále se ovšem nově uskuteční v listopadu v Abú Zabí.

Start Velké ceny Abú Zabí
zdroj: AP autor: Luca Bruno

Podle očekávání vypadly z konečné verze kalendáře, jehož podobu schválili funkcionáři FIA na zasedání v Paříži, nově plánované Velké ceny v Mexiku a New Jersey. Nepojede se ani korejská Grand Prix.

Premiérově zavítá královská motoristická třída v říjnu do olympijského dějiště Soči, které dostalo přednost před Velkou cenou Indie. Po jedenácti letech se do programu vrátí Rakousko, které bude Grand Prix hostit v červnu.

Původní návrh na příští sezonu počítal s rekordními 22 závody, což se ale týmům zdálo příliš.

Kalendář F1 na sezonu 2014: 16. března: VC Austrálie (Melbourne)30. března: VC Malajsie (Sepang)6. dubna: VC Bahrajnu (Manáma)20. dubna: VC Číny (Šanghaj)11. května: VC Španělska (Barcelona)25. května: VC Monaka (Monte Carlo)8. června: VC Kanady (Montreal)22. června: VC Rakouska (Spielberg)6. července: VC Británie (Silverstone)20. července: VC Německa (Hockenheim)27. července: VC Maďarska (Budapešť)24. srpna: VC Belgie (Spa)7. září: VC Itálie (Monza)21. září: VC Singapuru (Singapur)5. října: VC Japonska (Suzuka)12. října: VC Ruska (Soči)2. listopadu: VC USA (Austin)9. listopadu: VC Brazílie (Sao Paulo)23. listopadu: VC Abú Zabí (Abú Zabí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články