Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Räikkönena nahradí u Lotusu Venezuelan Maldonado

Enstone - Venezuelský pilot Pastor Maldonado bude v příští sezoně formule 1 závodit za Lotus. V anglické stáji nahradí Fina Kimiho Räikkönena, který po této sezoně zamířil k Ferrari. Ve stáji vytvoří dvojici s Francouzem Romainem Grosjeanem.

Pastor Maldonado
zdroj: ČTK

Osmadvacetiletý pilot, jenž dosud jezdil za tým Williams, dostal od vedení Lotusu přednost před dalšími kandidáty, přestože v této sezoně získal jediný bod. Spekulovalo se mimo jiné o příchodu Němce Nica Hülkenberga ze Sauberu. "Není žádné tajemství, že jsem chtěl změnit působiště, abych mohl svou kariéru v F1 posunout. Lotus mi nabídl nejlepší možnost, abych byl příští rok konkurenceschopný," řekl Maldonado.

Do Lotusu, který v této sezoně trápily finanční problémy, a Räikkönenovi dokonce dlužil několik měsíců výplatu, přinese Venezuelan mimo jiné 30 milionů dolarů od svého hlavního sponzora - státního petrolejářského koncernu PSDVA.

Maldonado v seriálu formule 1 závodí od roku 2011. Na kontě má v barvách Williamsu 58 startů, v roce 2012 získal dosud jediný triumf ve španělské Grand Prix. Ve Williamsu ho po této sezoně nahradí Brazilec Felipe Massa z Ferrari, jeho partnerem bude Fin Valtteri Bottas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články