Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vettel vyhrál kvalifikaci, třetím místem šokoval nováček Bottas

Montreal (Kanada) - Úřadující trojnásobný mistr světa a lídr šampionátu formule 1 Sebastian Vettel bude útočit z pole position na první vítězství ve Velké ceně Kanady. Německý pilot týmu Red Bull si nejvýhodnější místo na startovním roštu pro nedělní závod zajistil díky výhře v kvalifikaci, v níž se jezdci museli vyrovnávat s proměnlivým deštivým počasím. Sedmá Grand Prix sezony se v neděli jede od 20:00 SELČ.

Vítězové kvalifikace v Kanadě
zdroj: Getty Images

Vettel vyhrál kvalifikaci v Kanadě potřetí za sebou a doufá, že se konečně v Montrealu dočká vítězství. "Bylo to hodně náročné, protože podmínky se stále měnily a nikdy jsme nevěděli, jaké budou v příštím kole," uvedl mistr světa. "Jsme mimořádně šťastní a těšíme se na zítřek. Ať už bude počasí jakékoli, víme, že jsme v dobré formě," dodal.

Vettel si pro vítězství dojel s náskokem 87 tisícin sekundy před Britem Lewisem Hamiltonem z Mercedesu. Německý tým tak přišel o sérii čtyř kvalifikačních triumfů v řadě, na nichž se podíleli Hamilton a Nico Rosberg.

Překvapením dne byl výkon třiadvacetiletého Fina Valtteriho Bottase z týmu Williams, jenž zajel třetí čas. Nováček v seriálu zaznamenal nejlepší kvalifikační výsledek kariéry a postaral se o povzbuzení pro svou stáj, jež dosud v sezoně nebodovala. V druhé řadě ho doplní Němec Rosberg, vítěz předchozích tří kvalifikací a také Velké ceny Monaka.

Do třetí řady na roštu se postaví Australan Mark Webber z Red Bullu a Španěl Fernando Alonso na ferrari. Fin Kimi Räikkönen, druhý muž průběžného pořadí MS, byl s lotusem až devátý.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Kanady formule 1

1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:25,425,

2. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:25,512,

3. Bottas (Fin./Williams) 1:25,897,

4. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:26,008,

5. Webber (Austr./Red Bull) 1:26,208,

6. Alonso (Šp./Ferrari) 1:26,504,

7. Vergne (Fr./Toro Rosso) 1:26,543,

8. Sutil (Něm./Force India) 1:27,348,

9. Räikkönen (Fin./Lotus) 1:27,432,

10. Ricciardo (Austr./Toro Rosso) 1:27,946.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články