Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Schumacher se neměl vracet, míní Ecclestone

Londýn - Návrat německé legendy Michaela Schumachera do mistrovství světa formule 1 v roce 2010 byl podle promotéra seriálu Bernieho Ecclestona chybou. Sedminásobný světový šampion měl prý raději zůstat ve sportovním důchodu a neriskovat, že si nepodařeným comebackem pokazí reputaci.

Michael Schumacher
zdroj: Getty Images

"Byl bych radši, kdyby skončil jako sedminásobný mistr světa než teď. Lidé, kteří začali sledovat formuli 1 až nyní, si budou pamatovat současného Schumachera. Neuvidí toho někdejšího hrdinu, ale člověka, který může zklamat," uvedl Ecclestone.

Schumacher se v roce 2006 s formulí rozloučil, ale předloni se vrátil v barvách Mercedesu. Na někdejší úspěšné sezony ovšem vítěz rekordních 91 Velkých cen nenavázal, na stupně vítězů se prosadil pouze jednou. Mercedes s ním neprodloužil smlouvu a třiačtyřicetiletý jezdec po letošním šampionátu podruhé ukončil kariéru.

"Myslím, že je důležité poznat, když už člověk na něco nestačí, jak byl zvyklý, a předat to někomu jinému. Doufám, že já to dokážu. Až nebudu stačit, řeknu nashle," uvedl dvaaosmdesátiletý Brit, který občas čelí kritice, že už na řízení seriálu nestačí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články