Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kolomý si polepšil v kamionech díky druhému místu, Prokop zůstává osmý

Martin Kolomý s kamionem Tatra se blýskl druhým místem ve dvanácté etapě Rallye Dakar. Ve hře bylo i dílčí vítězství, ale nakonec zaostal za Nizozemcem Tonem van Genugtenem o čtyři minuty. Do čela průběžného pořadí se posunul o jednu vteřinu Rus Eduard Nikolajev. Martin Prokop si nadále udržuje osmou příčku mezi automobily. Český jezdec skončil na dvanáctém místě a za nejlepšími dojel se ztrátou necelé půlhodiny. Ztratil ale i dosavadní lídr Carlos Sainz, ze třetí etapové výhry se radoval Násir Attíja z Kataru.

Martin Kolomý
zdroj: ČTK/AP autor: Ricardo Mazalan

Trasa z Chilecita přes Fiambalá do San Juanu měřila 793 km a závodníky čekalo 523 km rychlostních zkoušek. "Bylo to úplně nekonečný, bylo to, jako by vás zavřeli do sauny a z té sauny se stal šejkr a šest hodin to sebou mlátilo," řekl vyčerpaný Prokop po dojezdu do cíle nejdelší erzety celého závodu. "Štěstí, že končíme za světla a že se snad vyspíme trošku déle než dneska v noci a nabereme síly do toho závěru," dodal.

Z vítězství se radoval Attíja s toyotou před francouzským obhájcem titulu Stéphanem Peterhanselem. Španělský lídr průběžného pořadí a Peterhanselův týmový kolega z Peugeotu Sainz tentokrát dojel s mankem přes 18 minut devátý a rallye nyní vede s náskokem 44:41 minuty před Peterhanselem. Attíja je třetí.

Kvůli nepříznivé předpovědi počasí se na trať nedostaly motocykly a čtyřkolky, pro něž organizátoři 12. etapu zrušili.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomému se vedlo ve dvanácté etapě Dakaru mezi kamiony

12. etapa: Chilecito - Fiambalá - San Juan (793 km):

Automobily: 1. Attíja, Baumel (Kat., Fr./Toyota) 5:49:57, 2. Peterhansel, Cottret (Fr./Peugeot) -2:03, 3. De Villiers, von Zitzewitz (JAR, Něm./Toyota) -4:33, ...12. Prokop, Tománek (ČR/Ford) -29:25.

Průběžné pořadí: 1. Sainz, Cruz (Šp./Peugeot) 42:24:31, 2. Peterhansel, Cottret -44:41, 3. Attíja, Baumel -1:05:55, ...8. Prokop, Tománek -6:04:26.

Kamiony: 1. Van Genugten (Niz./Iveco) 7:02:36, 2. Kolomý (ČR/Tatra) -4:11, 3. Nikolajev (Rus./Kamaz) -6:21.

Průběžné pořadí: 1. Nikolajev 47:14:31, 2. Villagra (Arg./Iveco) -1, 3. Vjazovič (Běl./Maz) -3:26:14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články