Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolomý chce na Dakaru na "bednu" a těší se do Bolívie

Bruntál - Početně páté nejsilnější zastoupení má Česko na startovní listině lednové rallye Dakar. Z celkem pěti motocyklistů, šesti automobilových posádek a šesti kamionů se největší naděje upínají k tatře Martina Kolomého. "Určitě bychom chtěli na stupně vítězů, myslím, že jsme dobře připraveni," říká nejúspěšnější český zástupce v posledních ročnících slavné pouštní soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomý: Technika už odplula, poškodili nám asistenční kamion

Kolomý bude mít v Argentině za zády silný tým Tatra Buggyra Racing, za který vedle dvou posádek kamionů pojede i Tomáš Ouředníček za volantem hummeru. "S druhým kamionem pojede Jarda Valtr, který se už Dakaru s liazkou několikrát zúčastnil. Letos ale pro něj máme nový speciál Tatra Phoenix, tak doufáme, že s ním bude úspěšný," pospisuje složení týmu Kolomý.

Do startu Dakaru zbývá ještě 14 dní, věškerá technika je už ale dávno na cestě do Jižní Ameriky. "Už jsme dostali nepříjemné zprávy, že nám při transportu poškodili jeden z asistenčních kamionů. Ale máme početný tým, jede s námi kolem 35 lidí, tak se s tím nějak vyrovnáme. Kdyby se poškodila závodní technika, bylo by to horší," konstatuje Kolomý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomý: Zranění se na Dakaru nedají zcela eliminovat

Pořadatelé znovu změnili trasu závodu, místo v Chile a Peru se pojede v Bolívii, těžištěm Dakaru ale nedále zůstává Argentina. "Špička bude hrozně vyrovnaná. Tentokrát to bude pro všechny ztížené tím, že Bolívii nikdo z nás pořádně nezná. Ale moc se na to těším. V posádce jsme všichni tři mechanici, přesto doufáme, že se nám letos technické problémy vyhnou. Ale je to maraton, nikdy se nejde dopředu připravit na všechno," říká Kolomý.

Dakar může být i dost nebezpečný, podle Kolomého se zranění zcela eliminovat nedají. "Je to tak náročná a dlouhá soutěž, že každému pilotovi začnou postupně docházet síly. Důležitá je koncentrace i fyzická příprava, ale jsou tam úseky, které se prostě nedají předvídat," myslí si.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články