Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tatra, MAN a teď Iveco. Loprais před Dakarem objevuje technické nuance

Praha – Sedmkrát za sebou jel dakarskou rallye v kabině tatry. Vloni poprvé přesedlal do speciálu MAN a letos chystá další změnu. Aleš Loprais do nového ročníku slavného extrémního závodu vyrazí tentokrát s kamionem Iveco. To, že mu stroj Iveco Torpedo sedí, potvrdil na Rallye Oil Libya v Maroku, kde vybojoval skvělé druhé místo. Při prvním soutěžním startu s novým vozem tam vyhrál tři z pěti etap a jednou byl třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Loprais si úspěšně osahal řízení kamionu Iveco

"Vím, v čem je auto dobré a v čem je naopak výhoda nezávislého zavěšení, jaké měla třeba tatra. Je to pro mě zajímavé i z technického hlediska," uvedl Loprais.

Před svými dakarskými starty s tatrou a kamionem MAN se mohl Loprais připravovat v domácích podmínkách. Po spojení s nizozemským týmem Iveco ale musel prostředí frenštátských dílen vyměnit za týmovou základnu v Nizozemsku.

"Je to více nadnárodní záležitost. V týmu jsme co do pilotů multikulturní. Mísí se tam různé národnosti – od Španělů, přes Italy, Holanďany a Belgičany, až po Čechy. O to je to zajímavější," uvedl čtvrtý muž Rallye Dakar 2015.

Společně s Alešem Lopraisem se na startu Dakarské rallye představí celkem 17 českých jezdců. V Buenos Aires se startuje 3. ledna a i vy můžete být při tom s programem ČT Sport.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články