Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Klymčiw: Letos pojedu na Dakaru od prvních metrů naplno

Pardubice - S podporou továrního týmu Husqvarna vyrazí na nadcházející Rallye Dakar český motocyklista Ondřej Klymčiw. V uplynulém ročníku legendární soutěže obsadil při své premiéře 20. místo a byl tak nejlepším Čechem v kategorii.

Ondřej Klymčiw
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Předešlý ročník Dakaru byl pro nás obrovskou zkušeností, měli jsme možnost očuchat si to. Žádný tlak na výsledek ale teď nemám, všichni jen chtějí, abych dojel zdravý. Já však tlačím sám na sebe," uvedl Klymčiw. "V předešlém ročníku jsem jel trochu takticky, potřeboval jsem hlavně dojet. I když mi to těžko někdo uvěří, naplno jsem závodil jen tři dny," podotkl Klymčiw.

Teď však prý vše bude jinak. "Strategie bude jednoduchá. Od prvního metru pojedu naplno a postupně budu přidávat. Chci jet bezpečně, ale na hraně. A děj se vůle boží," pousmál se jezdec z Řečan nad Labem, který v průběhu roku absolvoval řadu závodů. Bral je ale hlavně jako přípravu. "A teď si troufám říct, že už stíháme světovou špičku," řekl Klymčiw.

Je nám líto, video expirovalo.
Klymčiw se na Dakaru představí jako tovární jezdec Husqvarny

Zatímco na předešlém Dakaru startoval s motocyklem KTM, teď pojede s Husqvarnou. Což je však prakticky stejný stroj, oba výrobci mají stejného majitele. A bude mít podporu továrního týmu. "Pojedu za tovární B tým," uvedl Klymčiw, jenž získal smlouvu díky své drzosti.

Vydal se totiž osobně do Mattighofenu v Rakousku, kde továrna sídlí, a nabídl své služby. "A oni asi pochopili, že jsem ctižádostivý. A že tam budu jezdit tak dlouho, dokud se nedohodneme," smál se. "Spoluprací ocenili práci, kterou jsme odvedli," dodal Klymčiw již vážněji.

Oficiálně ale pojede pod hlavičkou týmu Klymciw racing a ve svých barvách. Hlavní výhodou spolupráce je, že bude mít k dispozici v průběhu rallye kompletní zázemí Husqvarny. "Měli jsme možnost využívat i přiděleného mechanika, ale rozhodl jsem se, že budu opět spolupracovat s Karlem Schederem," dodal Klymčiw.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články