Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jedenáctá etapa byla kvůli počasí předčasně ukončena

Fiambalá (Argentina) - Jedenáctá etapa Rallye Dakar byla pro kategorie automobilů a kamionů zkrácena a přerušena. Pořadatelé zastavili účastníky po dosažení prvního kontrolního bodu na trase do města Fiambalá. Důvodem byly nepříznivé povětrnostní podmínky, které se v Argentině zhoršily dříve, než udávala předpověď. Z břehů se vylily rozvodněné řeky protínající trať.

Auto Pascala Larroqua v rozvodněné řece
zdroj: ČTK/AP

V té době už byli v cíli první motocyklisté a druhé letošní etapové vítězství si připsal Američan Kurt Caselli. V čele pořadí se udržel obhájce prvenství Cyril Després z Francie. Při těžkém pádu si poranil rameno vítěz čtyř letošních etap Španěl Joan Barreda a není jisté, zda bude v závodě pokračovat.

David Pabiška přijel do cíle v závěru první stovky pořadí a celkově je podle neoficiálních výsledků 44.

Kamion Martina Kolomého klesl podle neoficiálních výsledků na čtvrtou pozici se ztrátou přes půl hodiny na vedoucího Nikolajeva. Aleš Loprais obsadil ve zkrácené etapě druhé místo a na ruského lídra ztrácí hodinu a půl.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakar 2013

Výsledky 11. etapy Rallye Dakar

Motocykly: 1. Caselli (USA/KTM) 2:55:01, 2. Goncalves (Portug./Husqvarna) -4:45, 3. Després (Fr./KTM) -6:24, ...91. Pabiška (ČR/Yamaha) -1:42:03. Průběžné pořadí: 1. Després 33:48:29, 2. Faria (Portug./KTM) -13:16, 3. Lopez (Chile/KTM) -18:08, ...44. Pabiška -6:38:40.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články