Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Abraham bude prvním Čechem v MotoGP

Brno - Motocyklista Karel Abraham pojede příští rok mistrovství světa silničních motocyklů jako první Čech v královské třídě MotoGP. Dvacetiletý brněnský jezdec uzavřel roční smlouvu s italskou společností Ducati, která se chystá nasadit do šampionátu šest svých strojů Desmosedici. Nabídku na kontrakt dostal poté, co začátkem července absolvoval testy s motocyklem Ducati.

"Smlouvu jsme podepsali dneska, s Ducati i promotérem seriálu Dornou. Podrobnosti po dohodě oznámíme před Velkou cenou v Brně, ve čtvrtek nebo v pátek," řekl závodníkův otec a šéf jeho týmu Cardion AB Karel Abraham starší. Masarykův okruh bude hostit Grand Prix České republiky od 13. do 15. srpna.

Za přítomnosti kompletního testovacího týmu, který představuje 22 techniků, odjezdil v červenci 100 kol. "Testy byly hodně náročné. Ale jezdit na motocyklu MotoGP je skvělý pocit. I když byl ze začátku nezvyklý," konstatoval po první zkušenosti.

Na ducati by mohl jezdit i Rossi

S ducati momentálně jezdí ve světovém šampionátu v barvách továrního týmu dva bývalí mistři světa Australan Casey Stoner a Američan Nicky Hayden. Podle spekulací by v příští sezoně mohl k italské značce přejít i devítinásobný šampion Valentino Rossi, který závodí za Yamahu.

Abraham absolvuje svou šestou sezonu v mistrovství světa. Dva roky jezdil ve třídě do 125 ccm, poté tři roky startoval v silnějších dvěstěpadesátkách a letos nastupuje v nové kategorii Moto2. V posledních dvou závodech se blýskl čtvrtým a pátým místem a celkově je čtrnáctý. Loni mu tato příčka patřila v konečném pořadí seriálu, což byl jeho dosavadní nejlepší výsledek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články