Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rossi testoval po zranění na brněnském okruhu

Brno - Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi na Masarykově okruhu v Brně absolvoval soukromý test na superbikovém motocyklu Yamaha. Jednatřicetiletý Ital kroužil po trati 36 dnů poté, co se zranil při pádu v tréninku na domácí Grand Prix v Mugellu a zlomil si nohu. Test zvládl, ale zda se do mistrovství světa MotoGP vrátí již o víkendu na Sachsenringu, rozhodne až středeční lékařská kontrola.

"Zraněná noha a rameno se lepší a už tolik nebolí. Jsem rád, že jsem mohl v Brně zkoušet. Po šestém či sedmém kole jsem však cítil bolest a ztrácel sílu. Z jízdy mám ale dobrý pocit," uvedl Rossi, jenž viditelně kulhá a potřebuje k chůzi berle. V Brně urazil v sedmi sériích celkem 46 kol. Tedy stejné číslo, jaké nosí na svém motocyklu.

"Ve středu jdu na rentgenovou kontrolu, která zjistí stav poraněné nohy. Teprve po zprávě lékařů se rozhodnu, zda budu startovat v příštím závodě na Sachsenringu," řekl Rossi, jenž na další otázky početnému davu novinářů a televizních společností neodpověděl a zmizel v obytném kamionu.

Zajeté časy vyhlížely slibně

Brněnská zkouška měla dát Rossimu odpověď na to, zda zraněná noha vydrží závodní zatížení. Na rozdíl od čtvrtečního testování v Misanu, kde strávil na trati pouze půl hodiny a odjel 26 kol, než kvůli bolestem kotníku, kolene a ramene skončil, dnes vyjel na trať dokonce sedmkrát. V závěrečných sériích se jeho nejlepší průjezdové časy pohybovaly na hranici 1:59,1 minuty, což by v porovnání s nedělním mistrovstvím světa superbiků znamenalo příslušnost k absolutní špičce s oběma vítězi Britem Jonathanem Reou a krajanem Maxem Biaggim.

"Rossi bude určitě startovat v srpnovém závodě MotoGP v Brně. Dnes jsme si chtěli ověřit závislost jezdecké rychlosti na zátěži. Nad jeho startem v neděli na Sachsenringu je otazník. Zřejmě už ale bude před brněnským závodem startovat v americkém Laguna Seca," řekl po testu manažer a majitel továrního týmu Fiat Yamaha David Debrivio.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články