Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Abraham zajel svůj nejlepší kvalifikační výsledek sezony

Silverstone (Británie) - Nejlepší kvalifikační výsledek sezony si dnes na britském okruhu připsal motocyklový jezdec Karel Abraham. Do pátého závodu mistrovství světa tak odstartuje v neděli ze čtrnáctého místa. Druhému Čechovi v kategorii Moto2 Lukáši Peškovi se kvalifikace tolik nepovedla a zajel v ní dvacátý pátý čas. Třetí český účastník mistrovství světa Jakub Kornfeil se v nejslabší kategorii do 125 ccm kvalifikoval jako jednadvacátý čtyři a půl sekundy za nejrychlejším Markem Márquezem ze Španělska.

"Asi v polovině kvalifikace mi pomohlo, že jsem se chytil Španěla Simóna a s ním jsem zajel jedenáctý čas. V závěru jsem to pak ještě zopakoval a výsledkem bylo čtrnácté místo. Původně jsem byl sice patnáctý, ale řada jezdců si zkracovala trať přes obrubníky a byla potrestána vymazáním času," popsal dvacetiletý Abraham svůj úspěch. Na nejrychlejšího Claudia Cortiho z Itálie ztratil Abraham 1,178 sekundy.

Lukáš Pešek

"Když jsem přijel do boxů, zjistil jsem, že mám celou botu od oleje, který vytekl z motorky a zřejmě byl i příčinou klouzání gumy."

V nejvyrovnanější třídě Moto2 byl Pešek pomalejší o 655 tisícin. O lepší výsledek ho možná připravil vytékající olej, kvůli němuž v závěru kvalifikace prokluzovala zadní guma. Navzdory nepříznivému postavení na startu by jezdec týmu Matteoni Racing rád bojoval o body.

Pole position pro Španělsko získal v královské třídě MotoGP lídr šampionátu Jorge Lorenzo. Třiadvacetiletý týmový kolega zraněného mistra světa Valentina Rossiho z Yamahy byl při svém prvním kvalifikačním vítězství v sezoně rychlejší o 126 tisícin než druhý Randy de Puniet z Francie. V první řadě je v neděli doplní Lorenzův krajan a také nejbližší pronásledovatel v MS Dani Pedrosa, pokud se však oklepe z dnešní havárie.

Pedrosa měl v závěru kvalifikace pád, po němž měl problémy vstát a musela ho odvézt sanitka. Drobný jezdec na hondě si podle zpráv z ošetřovny pohmoždil obě kolena a ještě pro jistotu absolvuje rentgenové vyšetření.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články