Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stáj USF1 vstup do F1 odkládá, závodit bude 12 týmů

Londýn - Nováčkovská stáj USF1 letos do seriálu formule 1 nezasáhne. Zhruba týden před startem mistrovství světa americký tým požádal Mezinárodní automobilovou federaci FIA, aby jeho vstup do šampionátu kvůli finančním potížím o rok odložila. V dnes zveřejněném seznamu stájí pro nadcházející sezonu tak figuruje dvanáct týmů, protože FIA zamítla možnost, že by dala šanci nějakému náhradníkovi.

"Zastavili jsme veškeré práce na vývoji vozu," řekl ještě před vyjádřením FIA šéf stáje USF1 Ken Anderson.

Minulý týden byl v sídle stáje USF1 v Charlotte na inspekci ředitel závodů Charlie Whiting. Na základě jeho hlášení oznámila FIA seznam účastníků letošní sezony, která odstartuje příští týden v Bahrajnu. USF1 v něm již nefiguruje.

Vedení FIA zároveň rozhodlo, že neumožní vstoupit do šampionátu žádnému náhradníkovi. "Je příliš pozdě. Výběrová řízení na nové stáje bude až pro sezonu 2011," uvedla federace v prohlášení. Na vypadnutí USF1 přitom čekala srbská stáj Stefan GP, která doufala, že uvolněné místo zaplní.

USF1 je jednou ze čtyř stájí, které měly v roce 2010 doplnit startovní pole formule 1. Americký tým ale nesehnal dostatek peněz a nemá hotový vůz. Dalšími nováčky jsou Lotus, Virgin a Campos, který shodou okolností oznámil, že do mistrovství vstoupí pod novým názvem Hispania Racing F1 Team (HRT-F1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články