Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Zapletal: Víme, že výsledek z minulého Dakaru se nemusí opakovat

Praha - Jezdec Miroslav Zapletal bude na blížící se Rallye Dakar obhajovat pozici nejlepšího Čecha v kategorii automobilů. Do nového ročníku slavného závodu však vyrazí s vědomím, že zopakovat skvělý a nečekaný výsledek z minulého startu, kdy obsadil sedmé místo v absolutním pořadí, se mu s největší pravděpodobností nepovede. Závod se pojede 1. ledna 2010. Zapletal usedne společně s navigátorem Tomášem Ouředníčkem do vozu Mitsubishi.

"Minule jsme dokázali nemožné. Jsem rád, že se to stalo. Víme ale, že už se to nemusí nikdy opakovat. To, že nebudeme v příštím ročníku lepší, ale pro nás není žádná černá můra," řekl Zapletal na dnešní tiskové konferenci před odletem do Jižní Ameriky, kde bude Dakar 1. ledna odstartován.

Japonská automobilka se na rallye oficiálně nepředstaví, i díky tomu má český OffroadSport tým její podporu. "Získali jsme podstatně více prostoru, abychom byli schopni udržovat techniku, která byla v jejich dílnách vyrobena," uvedl Zapletal.

Úspěšný jezdec zároveň ale přiznal, že mnoho nechybělo a na Dakaru se tentokrát neobjevil. "Do poslední chvíle jsme nebyli rozhodnutí, že pojedeme. Přihlášku jsme poslali tři dny po uzávěrce," řekl Zapletal. Důvodem byly finance. "Státní rozpočet si může dovolit hospodařit se schodkem, my ale ne," vysvětlil.

Miroslav Zapletal a Tomáš Ouředníček
zdroj: ČTK autor: Volfík René
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články