Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Loeb přijel do Česka. V Sosnové chce vyhrát

Sosnová (Českolipsko) - V České republice je poprvé Francouz Sébastien Loeb, s šesti tituly za sebou nejúspěšnější jezdec v historii mistrovství světa v automobilových soutěžích. Čerstvý staronový šampion nepřijel pouze na prohlídku Prahy, kterou už v rychlosti zvládl ve čtvrtek večer. V Sosnové na Českolipsku bude v sobotu také závodit ve svém mistrovském voze Citroën C4 WRC a chce vyhrát. Česká republika je první zemí, kam se Loeb vydal po svém šestém triumfu v šampionátu, který vybojoval před třemi týdny.

Loeb dal českému Setkání mistrů přednost před exhibicí Race of Champions, která se konala v tomto týdnu v Pekingu. "Nebylo to snadné, pokoušeli jsme se ho získat už od léta," řekla na tiskové konferenci Martina Bedrnová z českého zastoupení Citroënu. Pomohl také juniorský mistr světa Martin Prokop, který rovněž jezdí s citroënem.

Loebův program je nabitý

Je nám líto, video expirovalo.
Sébastien Loeb v Sosnové

Vedle prohlídky Prahy a večeře v restauraci stihl také rozhovor s Markem Ebenem pro pořad Na plovárně. "Užil jsem si to. Je to sympatický člověk, navíc se ptal na jiné věci, než na které jsem zvyklý odpovídat," řekl v Sosnové Loeb, jenž má i sponzorské povinnosti. Po setkání s novináři ho čekají exhibiční jízdy na okruhu v Sosnové a v neděli závod.

Pětatřicetiletý závodník uvažoval, že by přestoupil do jiné motoristické disciplíny. Mluvilo se o Rallye Dakar, ale to Loeb popřel. S formulí to bylo vážnější, Francouz však nedostal po testech superlicenci. Možný je i jeho návrat do Le Mans. "Formule byla velká výzva, ale nijak speciálně jsem se nepřipravoval. Chtěl jsem se spíš pobavit, takže zase taková tragédie to nebyla, že to nevyšlo," prohlásil. Elena si myslí, že by to Loeb zvládl. "Má rád řízení a rychlost," podotkl. "Navíc by startoval až vzadu, takže by ho tam nikdo nerušil," dodal s úsměvem.

Společně jezdí od začátku. Znají se a navzájem se špičkují. "Moje žena má lepší figuru na spolujezdce, ty jsi ztloustl," rýpl si do Eleny Loeb. Ten se jen usmál. "Sébastien je vždycky první v cíli, ale všude chodí pozdě," nedal se zahanbit v narážce na skutečnost, že Francouz nechal novináře 40 minut čekat. "Daniel často vypráví různé pohádky," usmál se Loeb. "Je pořád stejný. Jediné, co se brzy změní, je, že brzo zešediví," smál se Elena.

Pilot rallye Sébastian Loeb a Daniel Elena
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články