Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Abraham skončil v kvalifikaci 15., Pešek 17.

Sepang (Malajsie) – Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie se českým motocyklistům ve třídě do 250 kubických centimetrů příliš nezdařila. Karel Abraham dnes obsadil na okruhu v Sepangu patnácté místo a v závodě odstartuje ze čtvrté řady. Lukáš Pešek zajel sedmnáctý čas a vyrazí z páté řady.

Pole position si vyjel Japonec Hiroši Aojama, který si může v neděli v předposledním závodu sezony zajistit titul. Jeho rival a obhájce Ital Marco Simoncelli, jenž ztrácí dvanáct bodů, byl v kvalifikaci osmý.

Z prvního místa odstartuje také lídr třídy MotoGP Valentino Rossi. Fenomenální Ital předstihl o více než půl sekundy kolegu z týmu Yamaha Španěla Jorgeho Lorenza, před kterým vede průběžné pořadí o 38 bodů. Rossi si může v neděli dojet pro sedmý titul v královské kubatuře a celkově devátý v kariéře. Populární italský jezdec vylepšil časem 2:00,518 vlastní kvalifikační rekord z roku 2006 a bude usilovat o šesté vítězství v nejsilnější kategorii v Sepangu.

Kvalifikaci nejslabší kubatury do 125 ccm vyhrál šestnáctiletý Španěl Marc Marquez, který vyrazí z pole position podruhé v sezoně i v životě. Druhý dnes skončil jeho krajan Julian Simon, který si před týdnem v Austrálii zajistil titul. Šestnáctiletý český závodník Jakub Kornfeil byl v kvalifikaci osmadvacátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články