Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pešek byl osmý v prvním tréninku v Malajsii

Sepang (Malajsie) - Motocyklista Lukáš Pešek vstoupil solidně do Velké ceny Malajsie na okruhu v Sepangu. V prvním tréninku na sedmnáctý závod mistrovství světa kategorie do 250 ccm obsadil osmé místo, když na nejrychlejšího Japonce Hirošiho Aojamu ztratil necelou vteřinu. Druhý český jezdec ve dvěstěpadesátkách Karel Abraham byl patnáctý.

V předposledním dílu šampionátu se může rozhodnout o zbývajících dvou držitelích titulu mistra světa. Jistotu celkového prvenství má pouze ve stopětadvacítkách Julian Simon ze Španělska, jenž byl dnes třetí se ztrátou tří desetin na nejrychlejšího Bradleyho Smitha z Británie. Jakub Kornfeil byl klasifikován na osmadvacáté pozici.

Trénink ovládl Lorenzo

Ve dvěstěpadesátkách si titul může zajistit Aojama, který má před druhým Italem Markem Simoncellim, obhájcem prvenství z minulé sezony, náskok dvanáct bodů. Blíže má k dalšímu triumfu ve své úspěšné kariéře fenomenální Ital Valentino Rossi, jenž vede průběžné pořadí kategorie MotoGP o 38 bodů před týmovým kolegou Jorge Lorenzem ze Španělska. 

Dnes byl v Sepangu nejrychlejší Lorenzo, Rossi byl čtvrtý. Kdyby stejně dopadl i nedělní hlavní závod, mohl by Ital začít slavit svůj devátý světový titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články