Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Piquet chce po skandálu v F1 do Nascaru

Londýn - Nelson Piquet mladší bude testovat vůz Toyota Tundra ze stáje Red Horse určený pro závody americké okruhové série Nascar. Brazilský pilot tak hledá angažmá, neboť už nevidí šanci na práci ve formuli 1 po skandálu při loňské Grand Prix Singapuru. Tehdy společně s vedením týmu Renault zinscenoval nehodu, aby pomohl k vítězství Fernandu Alonsovi.

Společně s Piquetem mladším bude auto příští týden v pondělí testovat na trati Rockingham Speedway v Severní Karolíně také Vitor Meira. "Chce svou budoucnost spojit s týmem série Nascar," stojí v oficiálním prohlášení týmu Red Horse, který vlastní Tom DeLoach. "Nebude to ale mít vůbec snadné," prohlásil. "Ale oba jsou talentovaní a mají na to, aby závodili v jakékoliv sérii, kterou si vyberou," dodal DeLoach. 

Po zřejmě největším podvodu a skandálu v historii formule 1 dostal doživotní trest šéf Renaultu Flavio Briatore a hlavní inženýr Pat Symonds trest pětiletý. Syn trojnásobného mistra světa Nelsona Piqueta za to, že podvod pomohl odhalit, potrestán nebyl, může proto dál závodit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články