Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pech vyhrál Rallye Příbram a přiblížil se Krestovi

Příbram - Václav Pech s vozem Mitsubishi vyhrál počtvrté za sebou Rallye Příbram a snížil náskok vedoucího jezdce mezinárodního mistrovství České republiky Romana Kresty. Lídr šestý díl seriálu nedokončil kvůli páteční poruše a přišel o možnost s předstihem obhájit titul. Už v první etapě skončily šance i průběžně třetího Pavla Valouška. Pech vstupoval do druhé etapy s minimálním mankem na vedoucího Jaromíra Tarabuse, který ve fiatu ještě v prvním dnešním testu náskok zvýšil na 13 sekund. Další tři rychlostní zkoušky ale vyhrál úřadující český vicemistr Pech a Tarabus si navíc připsal desetisekundovou penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly. O titulu se rozhodne až v závěrečné soutěži sezony při Rallye Bohemia 16. a 17. října. Kresta má v čele pořadí náskok už jen 18 bodů.

"Bylo to hodně o nervy. Věděl jsem, že potřebujeme vyhrát, abychom aspoň teoreticky mohli bojovat o titul. Nechtěl jsem udělat chybu, ale nešlo jet jinak než totálně naplno," uvedl Pech na webu pořadatele šampionátu Mediasport.cz.

Pech už vedení nepustil, zvlášť když Tarabus ve snaze o návrat do čela chyboval a v závěru při jednom výjezdu mimo trať poškodil auto. Druhé místo ale nakonec udržel s mankem 50 sekund, třetí skončil Josef Peták s peugeotem o další půlminutu zpět. "Nejprve nás Míra (Tarabus) porážel, až později se to o pár vteřinek přehouplo na naši stranu. V závěru měl smůlu s defektem," dodal vítěz.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Příbram vyhrál Pech

Kresta odstoupil z prvního místa v předposledním testu prvního dne kvůli poruše motoru. Valoušek dokončil jenom první erzetu, pak z druhé pozice musel skončit rovněž kvůli selhání techniky.

Vítězný Václav Pech
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články