Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vršecký v Mostě ztrátu na Albaceteho nesnížil

Most - Ztráta Davida Vršeckého na vedoucího muže mistrovství Evropy tahačů Antonia Albaceteho ze Španělska vzrostla po závodním víkendu v Mostě o jeden bod na patnáct. Český jezdec stáje Buggyra přitom na domácí trati vyhrál tři ze čtyř pohárových jízd. Albacetemu však stačilo k minimálnímu navýšení náskoku jediné vítězství a tři druhá místa, Vršecký totiž v dnešním úvodním závodě dojel až třetí. Další díl seriálu se pojede za dva týdny v Zolderu.

František Vojtíšek, který s renaultem v sobotu ani jednou nedojel do cíle, zakončil víkend dvěma desátými místy. Za to získal jen dva body, přesto udržel celkové deváté místo.

Po dvou sobotních triumfech měl Vršecký problémy s pneumatikami, jejichž stav mu nedovolil vybojovat lepší než třetí místo v měřeném tréninku. Stejnou pozici pak uhájil i v závodě. "Most je okruh, na kterém pneumatiky odchází hodně rychle. Při každém nájezdu do zatáčky jsem cítil, jak přední gumy nedrží stopu," řekl Vršecký po dojezdu celkově třetího závodu. Pár metrů za cílem mu pak dokonce pneumatika explodovala. "Kdyby se to stalo v průběhu posledního kola, mohl jsem se loučit s titulem," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Závody tahačů v Mostu

Poslední jízdu závodního víkendu už pak ale zvládl po vydařeném startu bez sebemenšího zaváhání. "Po tom, co se stalo v předchozí jízdě, jsem si řekl, že dnešnímu trápení s pneumatikami je konec," uvedl Vršecký. Litoval jen, že týmový kolega Marcus Bösiger a německý pilot Jochen Hahn nedokázali předjet Albaceteho. "Škoda, že ho nepotrápili a dojel v klidu na druhém místě," doplnil.

Sedmý díl ME tahačů v Mostě:

3. jízda: 1. Albacete (Šp./MAN) 22:38,36, 2. Hahn (Něm./MAN) -4,25, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -4,78, ...10. Vojtíšek (ČR/Renault) -53,17.

4. jízda: 1. Vršecký 23:01,24, 2. Albacete -3,21, 3. Levett (Brit./MAN) -11,23, ...10. Vojtíšek -53,12.

Pořadí ME: 1. Albacete 344, 2. Vršecký 329, 3. Bösiger (Švýc./Buggyra) 259, ...9. Vojtíšek 71.

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra (Bösiger, Vršecký) 664, 2. MAN/Hahn (Hahn, Szóbi) 416, 3. Renault (Altenstrasser, Vojtíšek) 341.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články