Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Hamilton byl v tréninku na belgickou GP nejrychlejší

Spa-Francorchamps (Belgie) - Mistr světa Lewis Hamilton potvrdil v trénincích na Velkou cenu Belgie, že se podle všeho trvaleji vrátil zpět mezi elitu formule 1. Po vítězství v Maďarsku a druhém místě ve Valencii dnes vstoupil nadějně i do víkendového programu před belgickou Grand Prix. Na okruhu ve Spa-Francorchamps zajel nejrychlejší čas dne. Podle očekávání se nedařilo oběma lídrům šampionátu ze stáje Brawn GP Jensonu Buttonovi a Rubensi Barrichellovi. Na dlouhých rovinkách s rychlými zatáčkami a v chladnějším počasí by jim dnešní časy stačily jen na devátou řadu na startovním roštu.

Na nejdelší trati v seriálu MS byl ale odpolední trénink nesmírně vyrovnaný a za Hamiltonem se sedmnáct soupeřů vešlo do rozpětí jediné sekundy. Těsně se do toho rámce nevešel Nico Rosberg s williamsem, a dokonce přes dvě sekundy ztratil náhradník za Felipeho Massu v týmu Ferrari Luca Badoer. Jeho finský kolega Kimi Räikkönen s třetím a Timo Glock v toyotě s druhým nejlepším časem naproti tomu zaostali za Hamiltonem jen o tisíciny.

Dopolední trénink v Belgii ovlivnil déšť, se kterým se nejlépe vyrovnal Jarno Trulli z Toyoty, zatímco Hamilton byl jedním ze dvou jezdců, kteří vůbec nebyli klasifikováni. Tím druhým byl Sebastian Vettel z Německa, který šetřil motor svého red bullu, protože má po posledních technických problémech k dispozici už jen dva motory na zbývajících šest závodů. Pokud by musel použít tři, přijde na řadu penalizace v podobě ztráty deseti míst na startu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články