Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Do Barum rallye vstoupil nejlépe Hänninen, Kopecký je druhý

Zlín - Jezdci mladoboleslavského továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen a Jan Kopecký zvládli nejlépe vstup do zlínské Barum Czech rallye, která je součástí domácího šampionátu, mistrovství Evropy a seriálu Intercontinental rallye challenge v automobilových soutěžích. Dnešní večerní rychlostní zkoušku v ulicích Zlína vyhrál Fin Hänninen, jenž na trati dlouhé 9,36 km porazil druhého Kopeckého o jednu vteřinu. Třetí byl Ital Giandomenico Basso následovaný krajanem Lukou Rossettim a Nicolasem Vouillozem z Francie. Všichni mají před sobotním pokračováním rallye jen minimální ztrátu.

Nejlepším z domácích jezdců, kteří startují v českém šampionátu, je sedmý Roman Kresta, jenž bude v domácím prostředí bojovat o rekordní čtvrtý triumf na Barumce. Osmý je Pavel Valoušek a devátý Václav Pech, jenž jako jediný v elitní desítce nestartuje s vozem kategorie S2000, ale s produkčním mitsubishi.

Až 33. místo s odstupem více než 30 vteřin patří lídrovi průběžného pořadí seriálu IRC Krisu Meekovi z Velké Británie. 

Skutečně "závodit" se ve Zlíně bude až v sobotu, kdy na startující čeká dalších osm měřených testů. Cíl první etapy je na programu ve 21:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články