Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Massa je po operaci, navštívil ho Barrichello

Budapešť – Závodník formule 1 Felipe Massa, který utrpěl vážné zranění během kvalifikace na nedělní Velkou cenu Maďarska, je po operaci a ve stabilizovaném stavu. Po nehodě, kdy ho zasáhla do hlavy pružina odpadlá z jiného vozu, byl Massa převezen do budapešťské nemocnice AEK. Podle vyjádření Massova zaměstnavatele týmu Ferrari proběhl zákrok bez komplikací. Massa utrpěl ovšem zlomeninu lebeční kosti nad levým okem, tržnou ránu na čele a otřes mozku, podrobí se operaci a zůstane na pozorování na jednotce intenzivní péče. Do nedělního závodu tak nezasáhne.

Massova nehoda se stala týden poté, co velmi podobným způsobem zahynul závodník nižší formulové soutěže Henry Surtees, syn šampiona F1 z roku 1964. Zasáhlo ho uvolněné kolo, které ovšem bylo těžší než 800gramová pružina, s níž se ve 200kilometrové rychlosti srazil Massa.

Zároveň se začalo hovořit o poslední smrtelné nehodě ve formuli 1. Před 15 lety zahynul v italské Imole během závodu trojnásobný mistr světa Ayrton Senna, během téhož víkendu zahynul také Rakušan Roland Ratzenberger a těžce se zranil brazilský jezdec Rubens Barrichello.

Právě z Barrichellova vozu dnes upadla součástka, která poté zasáhla Massu. Barrichello navštívil svého krajana ještě ve zdravotním středisku u okruhu. "Byl při vědomí, hýbal se a byl otřesen tím, že má ránu na hlavě. Dali mu proto sedativa na uklidnění a převezli ho do nemocnice," přiblížil Barrichello.  Dodal, že Massovu a Surteesovu nehodu považuje za podnět ke snaze o další zvýšení bezpečnosti ve formuli 1.

Podobně se vyjadřil také úřadující mistr světa Lewis Hamilton. "K tomu, aby se děly určité věci, musí být důvody. Když se stanou dvě podobné nehody v takto krátké době, nemůžeme je ignorovat," uvedl závodník.

Zdroj
Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články