Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvalifikace na VC Turecka skončila bez překvapení – vyhrál Vettel před Buttonem

Istanbul – Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel s vozem Red Bull vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Turecka. Z první řady v neděli odstartuje také lídr světového šampionátu Jenson Button z týmu Brawn. Výsledek není příliš překvapivý, právě tito dva jezdci se podělili o vítězství ve všech dosavadních závodech. Vettel získal pole position až v závěru kvalifikace, kdy překonal Buttona o 105 tisícin sekundy. Ve druhé řadě se na startu turecké Velké ceny představí týmoví kolegové Vettela a Buttona Rubens Barrichello (Brawn) a Mark Webber (Red Bull).

Sebastian Vettel
zdroj: ČTK autor: ČTK

Na dalších místech nejlepší desítky se srovnali zástupci dalších předních týmů – Jarno Trulli z Toyoty, Kimi Räikkönen a Felipe Massa z Ferrari, Fernando Alonso z Renaultu, Nico Rosberg z Williamsu a Robert Kubica z BMW. Zejména BMW a Ferrari ovšem po volných trénincích doufaly, že naruší dominanci brawnů, eventuálně redbullů. Přes špatný výsledek obou jezdců stáje Brawn v první části kvalifikace, kdy téměř nepostoupili mezi patnáct nejlepších, ale nakonec nenastalo větší překvapení.

Již v první části kvalifikace naopak skončil úřadující mistr světa Lewis Hamilton ze stáje McLaren, který skončil šestnáctý. Jeho týmový kolega Heikki Kovaleine, který vyhrál páteční trénink, odstartuje do nedělního závodu z pozice jenom o málo lepší – čtrnácté.

Sebastian Vettel nenechával během kvalifikace příliš pochyb o své dobré formě. Vyhrál totiž ve všech třech částech a nyní od něj lze očekávat útok na letošní druhé vítězství v závodě.

Výsledky kvalifikace:

1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:28,316 min., 2. Button (Brit./Brawn) 1:28,421, 3. Barrichello (Braz./Brawn) 1:28,579, 4. Webber (Austr./Red Bull) 1:28,613, 5. Trulli (It./Toyota) 1:28,666, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:28,815, 7. Massa (Braz./Ferrari) 1:28,858, 8. Alonso (Šp./Renault) 1:29,075, 9. Rosberg (Něm./Williams) 1:29,191, 10. Kubica (Pol./BMW) 1:29,357

Hlavní zprávy

Nejčtenější články