Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loebovu vítěznou sérii zastavily na Sardinii fordy

Olbia (Itálie) - Francouzský mistr světa Sébastien Loeb na citroënu poznal na Sardinii po pěti letošních triumfech poprvé přemožitele. Pětatřicetiletý fenomén obsadil v Italské rallye třetí místo za továrními jezdci Fordu Jarim-Mattim Latvalou a Mikkem Hirvonenem. Mírně překvapivým vítězem se stal Latvala, jehož dosud nejlepším umístěním v sezoně byla třetí příčka z Norska. Týmová dvojka ovšem na šotolině na Sardinii vedla od první erzety a svého krajana Hirvonena porazila o 29 sekund.

Pětinásobný mistr světa Loeb nabral rozhodující ztrátu v sobotu v jedenáctém z celkově 17 testů. V něm musel kvůli defektu svého Citroënu C4 zastavit a vyměnit kolo, což mu podle odhadů zabralo zhruba minutu a čtvrt. Po skončení soutěže navíc začali okolnosti výměny prošetřovat traťoví komisaři. 

Loeb zaostal za Latvalou o 1:43 minuty a musel tvrdě bojovat alespoň o třetí místo s Norem Petterem Solbergem na starším modelu Citroën Xsara. Bývalého továrního jezdce Subaru předstihl Francouz v třetí erzetě od konce a porazil ho o 14 sekund. 

Navzdory první porážce po celkově šesti vítězstvích včetně poslední rallye minulého ročníku zůstal Loeb suverénně v čele pořadí. Před vicemistrem světa Hirvonenem vede o 18 bodů. Šampionát pokračuje za tři týdny Rallye Acropolis v Řecku.

Výsledky Italské rallye:

1. Latvala, Anttila 4:00:55,7, 2. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Focus) -29,4, 3. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën Xsara) -1:57,6, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) -3:43,7, 5. Novikov, Moscatt (Rus., Austr./Citroën C4) -5:11,8, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -7:29,3, 7. Östberg, Enganová (Nor./Subaru Impreza) -13:20,6, 8. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -13:21,2, ...13. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -22:44,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články