Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dennis odchází z formule jedna ke sportovním vozům

Woking (Británie) - Výkonný ředitel McLarenu Ron Dennis už nebude působit ve formuli jedna. Jednašedesátiletý Brit se dnes vzdal všech zbývajících funkcí v týmu úřadujícího mistra světa. Roli výkonného ředitele bude nyní zastávat Martin Whitmarsh, který před třemi měsíci Dennise nahradil v pozici týmového šéfa. Odchod nejspíše urychlil incident, kvůli kterému byl Lewis Hamilton diskvalifikován z Velké ceny Austrálie.

Ron Dennis začínal v kolotoči formule jedna jako mechanik v roce 1966. Šéfem stáje McLaren byl od roku 1981. "Nikdo to po mně nechtěl, je to mé vlastní rozhodnutí," prohlásil Dennis. Společnost McLaren, jejímž je patnáctiprocentním majitelem, však neopouští a míří do čela nezávislé divize McLaren Automotive, která bude vyrábět sportovní vozy.

Podle listu The Guardian urychlil Dennisův odchod z formule incident z úvodního závodu Velké ceny Austrálie. Po ní byl kvůli lhaní traťovým komisařům diskvalifikován obhájce Lewis Hamilton a přišel o třetí místo. Záležitostí se navíc bude zabývat Světová rada motorsportu a stáji hrozí dokonce i vyřazení ze šampionátu.

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články