Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Smrž promarnil v Kataru dobrou startovní pozici

Dauhá - Druhé místo na startovním roštu dnes Jakubu Smržovi v druhém dílu mistrovství světa superbiků štěstí nepřineslo. Při Velké ceně Kataru na okruhu Losail měl český jezdec těžký pád už v ranním posledním tréninku a v závodě samém se mu na jeho ducati nepodařilo bodovat. V celkové klasifikaci klesl z první desítky na patnácté místo.

Medailisté byli v obou dnešních jízdách stejní. Vždy triumfoval vítěz kvalifikace Američan Ben Spies na yamaze před Japoncem Norijukim Hagou, který za řídítky ducati uhájil před vítězem už 3 ze 4 dosavadních rozjížděk vedení v seriálu. Třetí byl opakovaně slavný Ital Max Biaggi s aprilií.

Smrž, který před dvěma týdny v Austrálii vybojoval ze čtvrté startovní pozice deváté a sedmé místo, měl v první jízdě pád v sedmém kole v době, kdy bojoval o čtvrté místo s Japoncem Nakanem. Ve druhé pak přišel o výhodné postavení na roštu, protože po zahřívacím kole musel zajet do boxů, odkud také do závodu jako poslední vyrazil. Ve zbytku závodu na 22 kol se stihl probojovat alespoň na sedmnáctou pozici.

"Zažil jsem hodně blbých závodních dní, ale dnešek byl snad nejhorší," uvedl ve zprávě svého týmu Guandalini Racing Smrž, jehož černou sobotu odstartoval pád v tzv. warm upu, po kterém strávil čas před závodem v mobilní klinice. "Museli mi opíchat rameno a dát dohromady ostatní pohmožděniny," popsal Smrž.

Přesto měl podle svých slov perfektní start do první jízdy a snadno se držel v čelní skupince. "Po pár kolech jsem cítil, že je něco špatně s přední gumou nebo pérováním. Snažil jsem se s neklidnou motorkou neriskovat, ale bohužel přišel nevinný pád," líčil český jezdec. "Na startu druhé jízdy jsem zjistil, že u tlumiče řízení je ulomený držák. Musel jsem zajet motorku vyměnit a odstartovat z boxu," vysvětlil Smrž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články