Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Loeb vede Norskou rallye o 15 sekund před Hirvonenem

Hamar (Norsko) - Francouz Sébastien Loeb zvýšil ve druhé etapě Norské rallye náskok před druhým Mikkem Hirvonenem na 15 sekund. Úřadující světový šampion z Citroënu odolal útokům finského rivala s fordem, před kterým vedl po pátku jen o 2,6 sekundy, a dnes vyhrál pět z osmi rychlostních zkoušek. V neděli už jich zbývá odjet jen šest, nejlepší český pilot Martin Prokop v nich bude hájit patnácté místo a třetí v kategorii produkčních vozů.

Sébastien Loeb
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Byl to dnes s Mikkem velký souboj. Myslím, že jsme oba jeli na hranici možností. Jsem spokojený," uvedl Loeb, kterému se v poslední době na zasněžených cestách příliš nedařilo.

Třetí je další Fin Jari-Matti Latvala s fordem, jehož ztráta vzrostla i přes dvě dílčí prvenství na 43,2 sekundy. Na čtvrté místo ze sedmého se vyhoupl domácí pilot Henning Solberg v dalším fordu, ale jeho manko na lídra už činí bezmála tři minuty.

Norův mladší bratr Petter Solberg naopak po vítězství ve čtvrtečním prologu klesl až na šesté místo s téměř pětiminutovou ztrátou. Během dne kolísal výkon motoru v jeho soukromém citroënu. "Navíc se občas zasekl plynový pedál, takže to bylo někdy o fous," řekl exmistr světa.

Prokop se za volantem mitsubishi posunul o tři pozice v absolutním pořadí. Za švédským lídrem kategorie PWRC Patrikem Sandellem, který řídí Škodu Fabia S2000, ztrácí zhruba tři minuty, na druhé místo jednu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články