Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Rallye Nový Zéland vede Tänak, lídr šampionátu Rovanperä může získat v Aucklandu titul

Estonec Ott Tänak vyhrál úvodní diváckou rychlostní zkoušku Rallye Nový Zéland. Na 1,78 km dlouhé asfaltové trati s řadou zatáček v aucklandském parku Pukekawa Domain porazil druhého Craiga Breena z Irska o devět desetin sekundy. Třetí byl Belgičan Thierry Neuville.

Ott Tänak
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Nikos Katikis

"Až taková legrace to nebyla, motala se mi hlava a vůbec jsem netušil, kam cesta vede," řekl Tänak, který je v průběžném pořadí MS druhý za Kallem Rovanperou.

Fin, jenž byl v první erzetě šestý s odstupem 2,6 sekundy, má v čele MS náskok 53 bodů a může v neděli den po svých 22. narozeninách slavit zisk titulu.

K tomu Rovanperä potřebuje získat o osm bodů více než Tänak. "Není to v našich rukách, s námi to nemá nic společného," odmítl Tänak mluvit o možném útoku na titul.

"Začátek nebyl ideální, ale je hezké vidět všechny lidi tady. Samozřejmě, jako vždy jsme pod tlakem, ale věřím, že o víkendu odvedeme dobrou práci," uvedl Rovanperä, jenž se bude muset v úvodní etapě vyrovnat na šotolinových tratích s nevýhodnou první startovní pozicí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články