Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sobotní Grand Prix v ploché dráze na pražské Markétě přerušil déšť

Dalším dnem pokračuje plochodrážní Grand Prix. V úvodním závodu sezony triumfoval Polák Maciej Janowski. V závodu startují i Jan Kvěch a Daniel Klíma. Sobotní část závodu byla kvůli hustému dešti přerušena, závod byl tedy odložen na nedělní odpoledne. Přímý přenos sledujte od 13:00 na webu ctsport.cz.

Leon Madsen
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Zatímco páteční první závod GP České republiky se odjel za příznivých klimatických podmínek, druhou polovinu naplánovaného dvojzávodu provázel déšť od samého začátku. Po jedenácté jízdě výrazně zesílil a ovál břevnovského stadionu Markéta se ocitl pod vodou. Organizátoři nejprve závod přerušili, zhruba po půlhodině se pak rozhodli ho odložit. 

Nepříznivé počasí vyřadilo z dnešního programu už tradiční představovačku jezdců přímo na oválu. Při lehkém dešti se však mohlo začít. Hned v úvodní rozjížďce se ocitli na zemi Slovák Martin Vaculík a Dán Anders Thomsen, který doplatil na kolizi vyloučením, ale oba jezdci byli v pořádku.

Vzápětí šel do akce stejně jako v pátek na divokou kartu startující Jan Kvěch, ale na body nedosáhl. V páté jízdě přišel další pád, kdy se do sebe v zatáčce nepříjemně zapletli Švéd Oliver Berntzon s Britem Robertem Lambertem, přes výjezd sanitek na dráhu však i v tomto případě došli oba jezdci do depa po svých.

V šesté rozjížďce svedl los Kvěcha dohromady hned s triem finalistů pátečního klání a velkých hvězd současnosti. Kvěch skončil poslední za Britem Taiem Woffindenem, Švédem Fredrikem Lindgrenem a vítězem úvodního dílu GP Polákem Maciejem Janowským.

Devatenáctiletý český talent, který si v pátek připsal čtyři body, se dočkal zisku ve svém třetím dnešním vystoupení, když dojel třetí a vybojoval bod. Poté už se ale na dráhu nedostal. A protože nebylo odjeto alespoň 16 jízd, bude se podle pravidel začínat v neděli znovu od začátku. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články