Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Macháček vyhrál 9. etapu Rallye Dakar

Copiapó (Chile) - Druhé etapové vítězství za sebou vybojoval na Rallye Dakar český jezdec Josef Macháček. V kategorii čtyřkolek dnes triumfoval v deváté etapě vedoucí přes poušť Atacama s cílem v chilském Copiapó, když porazil po velkém souboji o 39 sekund Argentince Marcose Patronelliho. Macháček si připsal už čtvrtý dílčí triumf a zvýšil svůj náskok právě před Pastronellim na dvě hodiny a 31 minut.

Devátou etapu výborně rozjel Tomáš Tomeček s tatrou, ale po průjezdu prvním kontrolním bodem na 147. kilometru rychlostní zkoušky havaroval. Jeho tatra se převrátila a český pilot byl převezen do nemocnice k preventivnímu vyšetření. Další dva členové posádky Vojtěch Morávek a Radomír Smolka vyčkávali podle týmového webu u nepojízdného vozu na příjezd asistenčního kamionu.

Druhá tatra týmu Letka Racing pilotovaná Brazilcem André Azevedem obsadila druhé místo se ztrátou necelých 25 minut za Rusem Vladimirem Čaginem

Nejrychlejší mezi automobily byl potřetí za sebou Španěl Carlos Sainz. Bývalý mistr světa v rallye předstihl na trase dlouhé 449 km o minutu a 47 sekund kolegu z týmu Volkswagen Američana Marka Millera. Celkově vede Sainz před Millerem téměř o 20 minut.

"Samotný průjezd cílem se rovná vítězství"

"Dneska to bylo hodně náročné. Na trati byla spousta kamení a navigace byla dost obtížná. Už samotný průjezd cílem se rovná vítězství," uvedl Sainz po svém pátém etapovém prvenství v letošním ročníku.

Miroslav Zapletal s mitsubishi dojel patnáctý a v průběžné klasifikaci mu nadále patří třinácté místo.

Prvním motocyklistou v cíli byl Nizozemec Frans Verhoeven s KTM, který vyhrál už druhou etapu. Dnes zvítězil o tři minuty před Francouzem Davidem Fretignem, který je druhý i celkově. V čele se udržel Španěl Marc Coma, Verhoeven se posunul na osmou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články