Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Loprais dojel ve 4. etapě Dakaru sedmý, zvítězili lídři

Neuquén (Argentina) - Po dvou etapách, ve kterých nabral pětiapůlhodinovou ztrátu, byl Aleš Loprais ve čtvrtém pokračování Rallye Dakar nejrychlejším českým pilotem v kategorii kamionů. Na trase z Jacobacci do Neuquénu dnes zajel s tatrou sedmý čas a těsně za sebou nechal liazku Marka Spáčila a další tatrovku Tomáše Tomečka.

Druhé etapové vítězství ve 30. ročníku soutěže si připsal nizozemský celkový lídr Gérard de Rooy s ginafem, který byl o 18 minut rychlejší než Loprais. Za ním se seřadila trojice ruských posádek v kamazech. 

Také Španělé Carlos Sainz a Marc Coma si upevnili vedení ve čtvrté etapě. Ta dnes měřila 488 kilometrů, její rychlostní zkoušku ale pořadatelé vzhledem k nečekané náročnosti předchozích tras zkrátili o 78 km na 381. Z původních 530 posádek se dnes do dalších bojů pustilo už jen 444. 

Dvojnásobný mistr světa v automobilových soutěžích Sainz za volantem volkswagenu slavil druhý dílčí triumf, ale vede sotva se čtyřminutovým náskokem před Katařanem Násirem Attíjou v BMW, který dnes ztratil jen šest sekund. To Coma za řidítky KTM triumfoval letos už potřetí a v cestě za druhým dakarským prvenstvím po roce 2006 už má v celkové klasifikaci náskok 43 minut. 

Ve středu čeká na účastníky rallye dalších 763 kilometrů, mezi Neuquénem a San Rafaëlem se jich 506 pojede na čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články