Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Škoda bude startovat na IRC v Monte Carlu s továrním týmem

Mladá Boleslav - Nový rallyeový speciál Škoda Fabia Super 2000 získal homologaci a v lednu se dočká oficiální závodní premiéry při Rallye Monte Carlo. Při této příležitosti se do světa rallye vrátí také tovární tým Škoda Motorsport a do soutěže, která bude v příštím roce součástí šampionátu IRC (Intercontinental Rally Challenge), vyšle dva vozy. Českou posádku vytvoří Jan Kopecký s Petrem Starým, druhou dvojicí budou Finové Juho Hänninen a Mikko Markkula.

Škoda Fabia S2000
zdroj: www.skoda-auto.com

Mladoboleslavská automobilka zahájila testování speciálu letos v únoru, v srpnu na zlínské Barum rallye si prototyp odbyl nesoutěžní debut; Kopecký jej tehdy řídil v roli předjezdce. Vozu v té době ještě chyběla potřebná homologace, nyní už má ale proces úspěšně za sebou. "Škoda Auto od Mezinárodní automobilové federace FIA obdržela oficiální homologační potvrzení opravňující start Fabia Super 2000 na soutěžích pořádaných FIA," uvedla automobilka v prohlášení.

Tovární tým Škoda Motorsport se na soutěžní scénu vrátí poprvé od roku 2005, kdy světovou rallye opustil po šesti letech. Automobilka od té doby podporovala soukromé týmy včetně Jana Kopeckého. V novém ročníku bude podle člena představenstva Eckharda Scholze nasazovat vozy ve vybraných soutěžích, zejména pak v seriálu IRC. "Rovněž chceme nastartovat prodej závodního vozu zájemcům z řad privátních týmů," uvedl Eckhard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články