Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Tänak má na dosah vítězství ve Švédské rallye, Ogier uvízl v závěji

Estonský pilot Ott Tänak útočí na Švédské rallye na premiérové vítězství v sezoně mistrovství světa. Po druhé etapě, po níž zbývají na neděli už jen tři rychlostní zkoušky, vede závodník Toyoty o 54,5 sekundy před dvojicí pronásledovatelů. 

Ott Tänak na Švédské rallye
zdroj: Reuters autor: Micke Fransson

Nor Andreas Mikkelsen v hyundai a Fin Esapekka Lappi s citroënem se dělí o druhé místo. Vicemistr světa a obhájce prvenství Thierry Neuville z Belgie je po 16 erzetách čtvrtý.

O šance na úspěch přišel hned v první den soutěže mistr světa Sébastien Ogier z Francie, který v pátek po havárii na těžké ledovaté trati uvízl s citroënem ve sněhové závěji.

Vítěz úvodní rallye sezony v Monte Carlu se sice do závodu vrátil, má ale velké manko. Z čela průběžného pořadí ho mohou v neděli sesadit Neuville i Tänak.

Výsledky Švédské rallye - po 2. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -2:19:31,7, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) a Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) všichni -54,5, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -56,8, 5. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -1:08,7, 6. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -1:36,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články